Η συνεργασία UNICEF & Pampers απέφερε 6.400.000 αντιτετανικά εμβόλια χαρίζοντας έτσι ένα ελπιδοφόρο αύριο γεμάτο αγάπη στα μωρά όλου του κόσμου!

Τη UNICEF στήριξαν δυναμικά για 4η συνεχόμενη χρονιά τα Pampers, με τη βοήθεια των μαμάδων στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια με στόχο την εξάλειψη αυτής της θανατηφόρου νόσου στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας των Pampers με τη UNICEF, με σύνθημα

1 πακέτο = 1 σωτήριο εμβόλιο κατά του νεογνικού τετάνου

«Στείλτε την αγάπη σας πιο μακριά και βοηθήστε στην εξάλειψη του νεογνικού τετάνου»

συγκεντρώθηκαν φέτος στη χώρα μας δωρεές που αντιστοιχούν σε 6.400.000 εμβόλια, απαραίτητα για την προστασία ευάλωτων μητέρων και βρεφών από το μητρικό και νεογνικό τέτανο, ασθένειας που ευθύνεται για το θάνατο ενός μωρού κάθε 3 λεπτά στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Συγκεκριμένα, με την πώληση κάθε συσκευασίας με την ένδειξη “Pampers - UNICEF: 1 πακέτο = 1 σωτήριο εμβόλιο” από την 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, οι μαμάδες και τα Pampers προσέφεραν στη UNICEF το ποσό που χρειάζεται για ένα εμβόλιο ζωής για την προστασία μιας ευάλωτης μητέρας και του μωρού της. Δύο μόνο αντιτετανικοί εμβολιασμοί προστατεύουν τη μητέρα και το μωρό της κατά τους πρώτους 2 μήνες της ζωής του.

Φέτος ήταν ακόμα πιο εύκολο για όλους να βοηθήσουν να συγκεντρωθούν 6.400.000 εμβόλια μιας και στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας «Αγάπη χωρίς όρια» (Love Without Limits) 1«φιλί» = 1 σωτήριο εμβόλιο, οι ελληνίδες μαμάδες και μπαμπάδες μπαίνοντας στο site www.pampers.gr και με την εγγραφή τους στο Pampers Village, χάρισαν το «φιλί» τους ηλεκτρονικά μετατρέποντάς το σε 20 σωτήρια εμβόλια για τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου. Αντίστοιχα κάνοντας like στη σελίδα «Επιθυμίες» (Επιθυμίες) στο Facebook, ή ανεβάζοντας μια φωτογραφία ή ένα video, που πρωταγωνίστησαν εκείνοι και το μωρό τους στη σελίδα «Επιθυμίες» (Επιθυμίες) στο Facebook, συνεισέφεραν ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια χαρίζοντας ένα εμβόλιο.

Και αυτή τη χρονιά Πρέσβειρα της ελληνικής εκστρατείας «Pampers - UNICEF 1 πακέτο = 1 σωτήριο εμβόλιο κατά του νεογνικού τετάνου» ήταν η κα. Ελευθερία Αρβανιτάκη που αγκάλιασε θερμά την εκστρατεία φέρνοντας το μήνυμα ακόμα πιο κοντά στις Ελληνίδες μητέρες, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλεγγύης.

Η UNICEF και τα Pampers ευχαριστούν θερμά για την υποστήριξη τους τις μαμάδες στην Ελλάδα και υπόσχονται να συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξάλειψη της θανατηφόρου ασθένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF, κ. Ηλία Λυμπέρη (210-7255555, 6944653799) ή με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της P&G - κ. Νατάσα Γαζή (210 8764283), κ. Αλεξία Μπρή (210 8764229), κ. Γωγώ Πασσά (210 8764231), με το Γραφείο Τύπου της Leo Burnett, κ. Λίτσα Ράπτου (210 8112811).