Η κατανάλωση  σέλινου και πιπεριάς,

μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας.  Μετά από τέσσερις εβδομάδες πειραμάτων σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι η λουτεολίνη που περιέχεται στις δύο αυτές τροφές απελευθέρωσε τα μόρια εκείνα που προκαλούν τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και που είναι η αιτία της σταδιακής απώλειας της μνήμης.

Παράλληλα , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο της φλεγμονής στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων ποντικιών που είχαν τραφεί με λουτεολίνη, ήταν παρόμοιο με αυτό των πολύ νεαρότερων πειραματόζωων.