Μπορεί η Ελλάδα να κατέχει αρνητικές πρωτιές σε πολλά και διάφορα ζητήματα, σε ό,τι αφορά, όμως, στα κρούσματα διοξινών στο κρέας, κατατάσσεται παγκοσμίως σε μία από χαμηλότερες θέσεις

- τα κράτη Βαλτικής κρατούν τα ηνία - όπως ανέφερε η κτηνίατρος-λειτουργός δημόσιας υγείας στη διεύθυνση κτηνιατρικής του ΑΤΕΙΘ, Μαρία Καλαϊτζίδου.

Η κ. Καλαϊτζίδου επισήμανε πως οι διοξίνες είναι ένας χημικός παράγοντας κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Πρόσθεσε, όμως, πως μόνο μία από αυτές είναι καρκινογόνα, η οποία δεν ανιχνεύθηκε ποτέ σε κάποιο ελληνικό τρόφιμο. Τόνισε δε ότι οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν πως «στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα διοξινών στο κρέας, αλλά είμαστε και από τις χώρες διεθνώς, με τα χαμηλότερα επίπεδα».

Αναφερόμενη και στο προ εξαετίας συμβάν στους Ταγαράδες, όταν και λόγω της πυρκαγιάς στη χωματερή η περιοχή είχε τεθεί σε «καραντίνα», η κ. Καλαϊτζίδου είπε πως οι Ελληνικές αρχές δέχτηκαν συγχαρητήρια, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Τότε, η περιοχή είχε αποκλειστεί και - όπως είπε - δε διατέθηκε το παραμικρό στην αγορά, όπως γάλα, κρέας ή αυγά, τα οποία και καταστρέφονταν με τη μέθοδο της αποτέφρωσης.

Υπογραμμίζοντας με τη σειρά της τη σημασία εκπαίδευσης του καταναλωτή στο σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής, η κ. Καλαϊτζίδου επεσήμανε ότι η καταναλωτική συνείδηση των Ελλήνων αυξάνεται διαρκώς και με γοργό ρυθμό.