Ποιές ασθένειες φοβούνται οι Έλληνες


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο θεωρούν οι Ελληνες ως τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία τους. Το 52% θεωρεί τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το 47% τις ογκολογικές παθήσεις ως πιθανές απειλές στην υγεία του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, πάνω από το 50% των θανάτων στην Ελλάδα προκαλείται από καρδιαγγειακές νόσους και πάνω από το 27% από τον καρκίνο. Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη για την κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, η οποία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το 39% των συμμετεχόντων ανησυχεί για εγκεφαλικά επεισόδια, το 26% για την παχυσαρκία, ενώ το 12% των ερωτηθέντων δεν ανησυχεί γενικότερα για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαγνώσεις, περίπου το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα διαθέτει επαρκή τεχνολογία απεικόνισης για έγκαιρες διαγνώσεις και θεραπεία. Το 80% και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι σύγχρονες καρδιαγγειακές διαγνώσεις και οι διαγνώσεις του καρκίνου αντίστοιχα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής.

Το 79% εκτιμά ότι τα προβλήματα υγείας μπορούν να περιορισθούν με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξασφάλιση ψυχικής ηρεμίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο