Έναν επταώροφο ξενώνα, οποίος θα φέρει το όνομα «Θεοξενεία» και θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 35 ατόμων, θα έχουν στη διάθεσή τους σε ένα χρόνο από σήμερα οι καρκινοπαθείς και οι συνοδοί τους, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, το οποίο θεμελίωσε σήμερα σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος. Η άδεια για την ανέγερση του ξενώνα , ο οποίος οικοδομείται με δαπάνη της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2008, αλλά καθυστέρησε μέχρι σήμερα για γραφειοκρατικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα οικοδομήσει την ερχόμενη χρονιά και ξενώνα για 25 φοιτητές στη οδό Αισχύλου στη Θεσσαλονίκη.

Απών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών

Αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης από την τελετή των εγκαινίων. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Περσεφόνη Μήττα, δήλωσε ότι δεν παρέστη στην τελετή, παρότι προσκαλέστηκε, εκφράζοντας τη πικρία της, διότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των καρκινοπαθών πριν ληφθεί η απόφαση για τη δημιουργία του ξενώνα. Παράλληλα επισήμανε ότι ήδη υπάρχει ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει η Αντικαρκινική Εταιρεία, αλλά δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Η κ Μήττα εξέφρασε την ανησυχία, ότι ο ξενώνας της Πυλαίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς πέραν αυτού για τον οποίο δημιουργήθηκε , όπως συνέβη στην περίπτωση του ξενώνα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, ο οποίος δημιουργήθηκε στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη και στον οποίο σήμερα αντί να μένουν καρκινοπαθή παιδιά , φιλοξενούνται φοιτητές της Θεολογικής.