Στην εγκατάσταση Συστήματος Υψηλής Προστασίας Βρεφών προχώρησαν τα μαιευτήρια Μητέρα & Λητώ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της MIG, Singular Logic, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και με στόχο την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα βρέφη κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο,όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πρωτοποριακού -για τα ελληνικά δεδομένα- σύστημα, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και ακίνδυνο για τα νεογνά, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη μη ηθελημένη απομάκρυνση βρέφους από το νοσοκομείο, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους απόδοσης νεογνού σε μητέρα, ενώ παράλληλα αυξάνει σημαντικά το ποσοστό ασφάλειας των βρεφών εντός των νοσοκομείων.

Ήδη εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Μαιευτήρια της Ευρώπης και της Αμερικής και είναι εγκεκριμένο από τον FDA, Class VI (ιατρική χρήση) και πιστοποιημένο κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN300 328, EN 300 440 class 2.

Ειδικότερα, τα βρέφη που γεννιούνται στα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, εξοπλίζονται με ένα βραχιόλι από υποαλλεργικό, μη αναφλέξιμο, μη τοξικό και βιοσυμβατό υλικό, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα (RFID), που πληροφορεί για την ακριβή -ανά πάσα στιγμή- θέση του μωρού εντός των μαιευτηρίων. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης βρεφών των εν λόγω μαιευτηρίων και ενεργοποιείται σε περιπτώσεις μη ηθελημένης απομάκρυνσης του βρέφους από το νοσοκομείο ή προσπάθειας αφαίρεσης του βραχιολιού από το νεογνό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μητέρα κ. Κωνσταντίνος Σταύρου: "Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στα μαιευτήρια για παροχή απόλυτης προστασίας στα βρέφη, μας οδήγησε στην εγκατάσταση ενός τέτοιου πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο είναι 100% ασφαλές τόσο για τα βρέφη όσο και για το προσωπικό που το χειρίζεται, καθώς εκπέμπει μηδενική ακτινοβολία. Πρόκειται για άλλη μια πρωτοπορία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ προς όφελος των οικογενειών που μας εμπιστεύονται ό, τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους".