Η συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και το Νοσοκομείο της Καρδίτσας σε θέματα οργάνωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν το θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Παπαλού με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ, Πέτρο Τομάρα, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μάνθο Ευθυμίου και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Λάρισας, Αθανάσιο Μπαντούλη, την Τετάρτη στην Καρδίτσα.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η μεταβίβαση στους Δήμους αρμοδιοτήτων που μέχρι σήμερα ασκούνταν από τις Υ.ΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, δημιουργούν νέα δεδομένα και διευρυμένο πεδίο συνεργασίας.

Στα πλαίσια αυτά και με τη συμμετοχή και της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ) θα υπάρξει συνεργασία για την αξιοποίηση της Κινητής Μονάδας Υγείας που παρέμενε μέχρι σήμερα ανενεργή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, προκειμένου να παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες σε συστηματική βάση.

Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία στην υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα πρόληψης.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Καρδίτσας και τις προοπτικές αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των υποδομών του και του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.