Σύµφωνα µε το νέο δόγµα νεότητας που βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στη Γαλλία, ''είναι μάταιο να προσπαθείς να μείνεις νέος''.

Ωστόσο, οι Γάλλοι που τώρα διαβαίνουν το κατώφλι της τρίτης ηλικίας όχι μόνο αποδέχονται την ηλικία τους, αλλά διατηρούνται σε φόρµα και σφύζουν από υγεία απολαµβάνοντας το σεξ.

«Οπως όλες οι φίλες µου, έχω έναν εραστή που µε ικανοποιεί», λέει η 64χρονη Κατρίν εξηγώντας πώς διατηρείται τόσο νέα στην καρδιά. «Το θέµα είναι να παραµένεις γοητευτικός και αυτό συµβαίνει κυρίως στο µυαλό και όχι στο σώµα. Εάν αισθάνεσαι ποθητός, µπορείς να αντιµετωπίσεις τη φθορά του χρόνου», προσθέτει.

Η Κατρίν µπορεί να µην αποτελεί τον κανόνα στη Γαλλία, όµως φωνές σαν και τη δική της πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Οπως στη Βρετανία και την Αµερική, η γενιά του µπέιµπι µπουµ της Γαλλίας ανησυχεί ιδιαιτέρως για τα χρόνια που περνούν και γι’ αυτό αναπτύσσει µία νέα θεωρία, βάση της οποίας τα γηρατειά είναι δυνατό να φέρουν χαρά και να σηµατοδοτήσουν την ολοκλήρωση και όχι την «κατάρρευση», όπως συνήθιζε να λέει ο Σαρλ ντε Γκολ.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζει τις απόψεις της ψυχολόγου Μαρί ντε Ενεζέλ, που υποστηρίζει ότι «με την πάροδο των χρόνων το σεξ γίνεται καλύτερο».