Πρόγραμμα εφημερίας οδοντιάτρων εφαρμόζει ο οδοντιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) φέτος το καλοκαίρι, από 27 Ιουλίου έως και 18 Αυγούστου, για ασθενείς που θα αντιμετωπίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον προσωπικό τους οδοντίατρο.

«Η αδυναμία κάλυψης των επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών κατά τις γιορτές, τις αργίες και κυρίως κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια. Όταν οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να παρουσιάσουν μια προσβάσιμη και εξυπηρετική για τους ασθενείς πρόταση με την εμπλοκή στο σύστημα εφημεριών και απομακρυσμένων κέντρων υγείας εκτός του πολεοδομικού ιστού της Θεσσαλονίκης, εμείς ως Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, ανταποκρινόμενοι στον κοινωνικό μας σκοπό, παρέχοντας την οργανωτική και διοικητική μας εμπειρία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Δεβλιώτης.

Επισήμανε πως «οι ασθενείς μπορούν να απευθύνονται στους εν λόγω οδοντιάτρους εφόσον δεν δύναται να τους εξυπηρετήσει ο προσωπικός τους οδοντίατρος».

Το πρόγραμμα εφημεριών περιλαμβάνει τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα της συγκεκριμένης περιόδου (27 Ιουλίου-18 Αυγούστου). Η κατανομή των εφημερευόντων θα γίνει με ευθύνη του ΟΣΘ. Για τις ανάγκες του προγράμματος, ο νομός έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες περιοχές: Κεντρική Θεσσαλονίκη, Ανατολική Θεσσαλονίκη, Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι ώρες φυσικής παρουσίας των εφημερευόντων στα ιατρεία τους είναι 10:00 - 21:00.