Περισσότερη φασαρία κάνουν οι γυναίκες όταν κοιμούνται εξαιτίας του ροχαλητού συγκριτικά με τους άνδρες όπως υποστηρίζει έρευνα Βρετανών επιστημόνων!

Πιο αναλυτικά, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Έσεξ έλαβε δείγμα από 14.000 ζευγάρια εκ των οποίων το 30% των ανδρών παραπονέθηκε πως το βράδυ δεν μπορεί να κοιμηθεί εξαιτίας του ροχαλητού της συζύγου! Το αντίστοιχο ποσοστό από πλευράς γυναικών φτάνει το 20%!

Σύμφωνα με το Βήμα, οι ειδικοί αναφέρουν πως το ροχαλητό ταλαιπωρεί πάρα πολλές γυναίκες παγκοσμίως ωστόσο πολύ λίγες από αυτές θα παραδεχτούν το πρόβλημά τους. Μάλιστα, πιστεύεται πως η μόδα των... χωριστών κρεβατιών προήλθε από το ροχαλητό των γυναικών!

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως το 25% των ζευγαριών στην Αγγλία προτιμά να κοιμάται σε άλλο κρεβάτι ή ακόμη και στον καναπέ επειδή δεν αντέχει το ροχαλητό του/της συζύγου.

Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 75% παραμένει... ρομαντικό και υπομένει το ροχαλητό του έτερου ήμισυ και ας μένει ξάγρυπνο όλο το βράδυ.

Η έρευνα αναφέρει ότι 6 στα 10 ζευγάρια στην Αγγλία αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του από το ροχαλητό και μάλιστα 1 στα 20 σκέφτεται σοβαρά να χωρίσει για αυτό το λόγο.

Τέλος οι επιστήμονες σημειώνουν πως οι “ξάγρυπνοι” σύντροφοι χάνουν 70 λεπτά ύπνου κάθε νύχτα τα οποία αντιστοιχούν σε 8 ώρες μέσα σε μια εβδομάδα.