Οι επιστήμονες ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να παρασκευάσουν ένα εμβόλιο για τον ιό HIV, καθώς κατάφεραν να αναγνωρίσουν λεπτομερώς μια βασική πρωτεΐνη που συμβάλλει στην εκδήλωση του AIDS.
 
Νέα μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά την πλήρη δομή της νόσου. Οι ερευνητές έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα της βασικής πρωτεΐνης (πρωτεΐνη του πυρηνικού φακέλου), η οποία πιστεύουν ότι έχει τεράστια αξία στην εξέλιξη των ιατρικών επιστημών.
 
Τα ευρήματα καταδεικνύουν τη σύνθετη εικόνα του ιού και αυτό θα μπορέσει να συμβάλει στον εντοπισμό των επιμέρους συστατικών του, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε ένα εμβόλιο που θα καθιστά το ανοσοποιητικό ικανό να αντιδράσει αποτελεσματικά.
 
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον HIV καταπολεμούν τις λοιμώξεις, όμως δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο που θα μπορεί να προλαμβάνει μια νέα λοίμωξη και μακροπρόθεσμα να εξαλείψει οριστικά τον ιό.
 
Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps (TSRI) των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον ερευνητή Τζον Μουρ από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης και τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science Express.
 
TAGS