Μια σειρά ανακαλύψεων που έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα τους οδηγήσει στη λειτουργία αποτελεσματικών μεθόδων για την αναγέννηση των μαλλιών ακόμη και του δέρματος. 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι σε τρεις μελέτες που πραγματοποίησαν εντόπισαν παράγοντες που καθορίζουν πότε τα μαλλιά μεγαλώνουν, πότε σταματά η ανάπτυξή τους και πότε αρχίζουν να πέφτουν. Η ανακάλυψη αυτή θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν νέες μεθόδους για τη θεραπεία της έντονης τριχόπτωσης, της φαλάκρας, αλλά και ορισμένων ασθενειών. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δρα Krzysztof Kobielak, η πρώτη μελέτη αποκάλυψη μία σχετική σειρά γονιδίων και δύο οδούς από τις οποίες περνούν τα σήμερα που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη των μαλλιών. Κατά τη δεύτερη μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν τη λειτουργία δύο βασικών πρωτεϊνών που ενισχύουν τη δημιουργία σημάτων ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των βλαστοκυττάρων, των θυλάκων, όταν αναπτύσσονται νέες τρίχες στα μαλλιά. 

Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τρίτης μελέτης, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, κατά την οποία οι επιστήμονες ανέλυσαν τη δράση του γονιδίου Wnt7b, που αποδείχθηκε ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα, τα βλαστοκύτταρα των θυλάκων είναι ικανά να αναπτύξουν νέες τρίχες, ενώ όλα τα στοιχεία που προέκυψαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της φαλάκρας και ασθενειών του δέρματος.