Οι ευεργετικές επιπτώσεις της γιόγκα είναι γνωστές, της γυμνής γιόγκα όμως; Στις ΗΠΑ κάνει θραύση ήδη! Πρόκειται για τη νέα μόδα, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος ταντρικής γιόγκα, οι ασκήσεις της οποίας εκτελούνται χωρίς ρούχα.

Τα τμήματα δεν είναι μεικτά μέχρι αυτή τη στιγμή για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν τάξεις μόνο με άνδρες ή μόνο με γυναίκες! Όσοι ασχολούνται με τη γυμνή γιόγκα υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ρουχισμού βοηθά στο να μπουν πιο βαθιά στο πνεύμα των ασκήσεων της γιόγκα.

Οι ειδικοί του είδους εξηγούν ότι πρόκειται για άσκηση που αποσκοπεί καθαρά στην σωματική και πνευματική υγεία. «Αφορά τη γιόγκα και την εκτίμηση που πρέπει να έχουμε προς το σώμα μας», λέει ο 40χρονος Τζον Κοτρέλ, που διδάσκει γυμνή γιόγκα σε ανδρικό κοινό σε πολιτεία των ΗΠΑ. Τη χαρακτηρίζει ως μιαν ασφαλή και χαλαρή μέθοδο «που βοηθά ειδικά τους άνδρες να κοιτάξουν τον εαυτό τους με ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι μια θαυμάσια άσκηση».

Όποιος παρακολουθήσει πάντως μια τάξη γυμνής γιόγκα θα αισθανθεί λίγο άβολα, καθώς πολλές από τις ασκήσεις γίνονται σε ζευγάρια και οι στάσεις του σώματος φέρνουν πολύ συχνά τα γεννητικά όργανα των συμμετεχόντων σε πολύ κοντινή απόσταση.