Υπό την επίβλεψη και εποπτεία της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί στο εξής η 5η Μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, η οποία το επόμενο διάστημα πρόκειται να μετακινηθεί σε χώρο του πανεπιστημίου, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

«Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της Μονάδας από το πανεπιστημιακό campus» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, και συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά το πανεπιστήμιο δρομολογεί την εφαρμογή σχετικής απόφασης της Συγκλήτου, πριν τέσσερα χρόνια, η οποία προσδιορίζει τόσο το πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας, υπό την εποπτεία της Ιατρικής Σχολής, όσο και την χωροθέτησή της εντός του κάμπους, σε σημείο επί της Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα η 5η Μονάδα χορήγησης υποκατάστατων λειτουργεί, στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης, σε λυόμενο πίσω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα απέναντι από τον παιδικό σταθμό του πανεπιστημίου. Η συγκεκριμένη θέση επιτρέπει την ανάπτυξη φαινομένων παραβατικότητας, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε χώρους όπου κινούνται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές. «Η μετακίνηση της Μονάδας, ώστε η είσοδός της να βρίσκεται επί της Αγίου Δημητρίου, θα δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, που χρονίζουν» ανέφερε ο κ.Μυλόπουλος.

Το έργο του ΟΚΑΝΑ για την φροντίδα των εξαρτημένων ατόμων θα υποστηρίξει με δράσεις της η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής του ΑΠΘ και η ομάδα «Συνάντηση με την πόλη», που στόχο έχει την προαγωγή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Τα θέματα λειτουργίας της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο πρύτανης του πανεπιστήμιου, Γιάννης Μυλόπουλος, με στελέχη του ΟΚΑΝΑ, με το προεδρείο της Ιατρικής Σχολής και την διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς επίσης και με μέλη της ομάδας «Συνάντηση με την πόλη».