Τα διατροφικά οφέλη της αγκινάρας

Τα διατροφικά οφέλη της αγκινάρας

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν φυτοχημικά συστατικά που περιέχονται στην αγκινάρα με την καλή ηπατική λειτουργία, τη βελτιωμένη διαδικασίας της πέψης και την δράση της ως διουρητικό.

Επίσης γεγονός αποτελεί η χαμηλή θερμιδική της αξία. Μία μέτρια αγκινάρα αποδίδει μόλις 25 θερμίδες, ενώ παράλληλα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μικροθρεπτικών συστατικών.

Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση μίας αγκινάρας προσφέρει το 6% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σε φώσφορο, το 10% σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, το 8% σε μαγγάνιο, το 5% σε κάλιο, το 4% σε σίδηρο και το 2% σε ασβέστιο. Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (καλύπτει το 12% της ΣΗΠ).

Πηγή: neadiatrofis.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο