Συνέδριο προώθησης του ιατρικού τουρισμού πραγματοποιείται από το πρωί του Σαββάτου - και θα ολοκληρωθεί σήμερα,Κυριακή- στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα», στο ΣΚΑΪ, ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, στην Ελλάδα έρχονται ζευγάρια από 28 χώρες, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τονίστηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί Ιδανικός προορισμός για ασθενείς – τουρίστεεάν επικεντρωθεί στην στρατηγική αυτή, η οποία στην κυριολεξία μπορεί να την απογειώσει  αναπτυξιακά και επιχειρηματικά.

Όπως τονίστηκε κατά την πρώτη ημέρα, με την κατάλληλη υποδομή και υποστήριξη, η Ελλάδα μπορεί να δέχεται κάθε χρόνο 100.000 ασθενείς οι οποίοι θα συνδυάζουν και τουρισμό και περίθαλψη, καθώς είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες αναγνωρισμένους και καταξιωμένους σε όλο τον κόσμο.

Τα πρώτα βήματα για τον ιατρικό τουρισμό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, υπογραμμίστηκε, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου των διαδικασιών διαπίστευσης καθώς και η διαπιστευμένη λίστα των επαγγελματιών του τουρισμού Υγείας.

Οι χώρες στόχοι στις οποίες απευθύνεται η Ελλάδα είναι χώρες με περιοριστικό πλαίσιο, όπως οι αραβικές χώρες (όσον αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση) πρώην Ανατολικές χώρες αλλά και Ευρωπαικές για συγκεκριμένους ασθενείς, όπως διαβητικούς, νεφροπαθείς, ασθενείς με προβλήματα οφθαλμολογικά κλπ.
.