Εκστρατεία κατά του άγχους στους χώρους εκστρατείας σχεδιάζει η Κομισιόν έπειτα από μελέτες που δείχνουν ότι ευθύνεται για περισσότερες από τις μισές ημέρες εργασίας που χάνονται.

Ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης Λάσλο Άντορ, εγκαινίασε μια εκστρατεία που έχει στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με τον ίδιο τρόπο όπως οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο στον χώρο εργασίας.

Η εκστρατεία για έναν υγιή χώρο εργασίας θα διεξαχθεί για δύο χρόνια και θα ασχοληθεί με μεθόδους μείωσης του άγχους σε συνεργασία με εκατοντάδες οργανώσεις και συνδικάτα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

«Το άγχος είναι το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία», τόνισε ο Άντορ και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από άγχος δυσκολεύονται περισσότερο να συγκεντρωθούν, κάνουν περισσότερα λάθη και υφίστανται με μεγαλύτερη συχνότητα ατυχήματα στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό οδηγεί σε σωματικά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, αλλά έχει και έναν οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρείες, καθώς αυξάνονται οι συχνές απουσίες από την εργασία και μειώνεται η παραγωγικότητα, πρόσθεσε.

Μάλιστα ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το στρες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο για την εργασιακή ασφάλεια και την υγεία.

Από την πλευρά της επικεφαλής της υπηρεσίας της Ε.Ε. που ηγείται της εκστρατείας για την μείωση του άγχους στον χώρο εργασίας, δήλωσε ότι το άγχος που σχετίζεται με την εργασία αποτελεί ένα οργανωτικό θέμα, κι όχι ένα προσωπικό.

Όπως εξήγησε πολλοί εργοδότες θεωρούν ότι είναι δυσκολότερο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό από τα παραδοσιακά ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

TAGS