Μπορεί η νηστεία να είναι η νέα τάση του αδυνατίσματος, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε, ειδικά αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ νηστεία στη ζωή σας, προκειμένου να μη σας βγει… ξινή!

Μην κάνετε νηστεία πολλές ημέρες

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και η νηστεία που διαρκεί μία μόνο μέρα είναι ωφέλιμη, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι δε χρειάζεται να ξεπερνάτε τις δύο μέρες κάθε φορά, προκειμένου να επωφεληθείτε των ευεργετικών αποτελεσμάτων της. Όλα αυτά φυσικά, αν δεν νηστεύετε για θρησκευτικούς λόγους.

Πίνετε άφθονο νερό

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας, προσπαθήστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, προκειμένου να μην αφυδατωθείτε.

Ξεχάστε την έντονη άσκηση

Ένας περίπατος είναι ιδανικός κατά τις ημέρες της νηστείας, αλλά για κανένα λόγο μην αποφασίσετε να ασκηθείτε έντονα, ακόμη και στο γυμναστήριο.

Προτιμήστε τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία

Επειδή θα καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη θρεπτική αξία της κάθε τροφής. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί μπορούν να σας βοηθήσουν για τις απογευματινές λιγούρες.

Να ζυγίζεστε συχνά

Εάν παρατηρήσετε απότομη απώλεια βάρους, τότε ίσως το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθείτε να μην είναι το ιδανικό για τον οργανισμό σας. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευθείτε ένα γιατρό και να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες εξετάσεις, πριν αποφασίσετε να νηστέψετε.