Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινώντας δίαιτα ή γενικότερα που θέλοντας να περιορίσουν τη ζάχαρη στον καφέ ή τα ροφήματά τους χρησιμοποιούν αντί για ζάχαρη φρουκτόζη.

Δυστυχώς δεν θα καταφέρουν πολλά πράγματα, γιατί οι θερμίδες που αποδίδουν τα δύo αυτά γλυκαντικά μέσα είναι ακριβώς οι ίδιες.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φρουκτόζη είναι λίγο πιο γλυκιά, οπότε με μικρότερη ποσότητα θα μπορούσε να επιτευχθεί το ίδιο γλυκαντικό αποτέλεσμα όπως με μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.

Κατά συνέπεια, η φρουκτόζη μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε την ίδια γλυκύτητα με μικρότερη ποσότητα. Αν όμως , ξαναλέμε, η ποσότητα που χρησιμοποιούμε είναι η ίδια με αυτήν της ζάχαρης που βάζαμε για παράδειγμα στον καφέ μας, η ποσότητα των θερμίδων που παίρνουμε είναι ακριβώς η ίδια.