H διατροφική αξία των μούσμουλων

H διατροφική αξία των μούσμουλων

Ο Μάιος είναι ο μήνας που κυρίως κάνουν την εμφάνιση τους τα μούσμουλα. Πρόκειται για φρούτα με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν μια πληθώρα βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. 

Ξεχωρίζουν ωστόσο για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο καθώς και τις πολύτιμες για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος φυτικές ίνες.

Ένα μπολάκι με περίπου 100 γραμμάρια θα μας δώσει γύρω στις 42 θερμίδες.

Κάτι που θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί είναι ότι όπως και όλα τα φρούτα, όταν καθαρίζουμε τα μούσμουλα θα πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως.

Επίσης, καλό είναι να μην τα φυλάμε καθαρισμένα (χωρίς τη φλούδα τους), γιατί η έκθεση στο φώς και τον αέρα μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο