Για τις γυναίκες, το μυστικό της ευτυχίας μπορεί να βρίσκεται σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς!

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στην Αυστραλία δείχνει ότι το ψάρι μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης για τις γυναίκες κατά 25%.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση ψαριού – τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα – μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης για τις γυναίκες. Για τους άνδρες, ωστόσο, το ψάρι δε φάνηκε να έχει την ίδια ευεργετική επίδραση.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Menzies της Αυστραλίας μελέτησαν περισσότερα από 1.400 άτομα ηλικίας 26 έως 36 ετών για περίοδο πέντε ετών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως το βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ, το μορφωτικό επίπεδο και το επάγγελμα, οι ερευνητές εντόπισαν μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριού και του κινδύνου εκδήλωσης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, για κάθε επιπλέον μερίδα ψαριού την εβδομάδα, ο κίνδυνος κατάθλιψης για τις γυναίκες ήταν μειωμένος κατά 6%.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα του ψαριού σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.