Την έναρξη λειτουργίας του Διαβητολογικού Αθηνών και τη διάθεση του ασφαλιστικού προγράμματος «CNP Marfin Διαβήτης + Υγεία», ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Υγεία και η Marfin Egmatia Bank, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως επισημάνθηκε από το διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου Υγεία και επιστημονικού διευθυντή του νέου κέντρου κ. Χρήστο Ζούπα

το Διαβητολογικό Αθηνών, το οποίο λειτουργεί στο Πολυϊατρείο Αθηνών (Βεντήρη 1 & Βασ. Σοφίας), είναι το πρώτο Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και στο οποίο αντιμετωπίζεται το σύνολο των αναγκών τoυς. Σε συνεργασία με τα νοσοκομεία του Ομίλου Υγεία, το Διαβητολογικό Αθηνών, υποστηρίζει όλες - τις σχετιζόμενες με το Σακχαρώδη Διαβήτη- ειδικότητες.

Στη χώρα μας, όπως τόνισε ο κ.Ζούπας, περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες υπολογίζεται ότι πάσχουν σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 35.000-40.000 Έλληνες με τα συμπτώματα της νόσου.

Ο εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Υγεία κ. Αντώνης Βουκλαρής επεσήμανε ότι με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Marfin Egnatia Bank όσο και της CNP Marfin Life αποφασίστηκε να στηριχθούν μέσω των Ομοσπονδιών των Διαβητικών, οι ευπαθείς και χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, με την παροχή εντελώς δωρεάν του 5% των συνολικών συμβολαίων του προγράμματος σε διαβητικούς που είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι ή/και κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής Marfin Egnatia Bank κ.Θάνος Σοφιός επισήμανε ότι η μέση ετήσια δαπάνη ενός διαβητικού που θα επιλέξει τον ιδιωτικό τομέα για να εξυπηρετήσει τις πάγιες ανάγκες του σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, υπολογίζεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ ετησίως, ενώ με το ασφαλιστικό αυτό πρόγραμμα της Marfin με λιγότερα από 300 ευρώ το χρόνο, εξασφαλίζει την ιατρική, διαγνωστική, προληπτική και εκπαιδευτική του κάλυψη στο Διαβητολογικό Κέντρο. Το πρόγραμμα παρέχεται, αποκλειστικά, από το Δίκτυο Καταστημάτων της Marfin Egnatia Bank, ανοίγοντας έναν οποιοδήποτε λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Ο γενικός διευθυντής της CNP Marfin Life κ.Δημήτρης Σπανός ανέφερε ότι με βάση τη συνήθη μέχρι σήμερα πρακτική της ασφαλιστικής αγοράς, ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων και ιδίως ασφαλιστικών καλύψεων υγείας. Η καινοτομία και μοναδικότητα του νέου προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υλοποιείται και προωθείται ένα προϊόν ασφάλισης υγείας, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, πρόσθεσε ο κ.Σπανός.