Μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό πως οι Motorhead ξεσήκωναν του οπαδούς του και πολλές φορές τους οδηγούσαν σε εκδηλώσεις λατρείας. Αυτό που δεν ξέραμε όμως ήταν πως το μέταλ συγκρότημα υπήρξε η αιτία ένας 50χρονος Γερμανός να... αναπτύξει αιμάτωμα στον εγκέφαλό του!

Ειδικότερα γερμανοί γιατροί -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής- σε δημοσίευσή τους στο μεγάλου κύρους επιστημονικό περιοδικό Lancet περιέγραψαν ένα σπάνιο και απίθανο περιστατικό: Πέρυσι ένας άνδρας προσήλθε στο νευροχειρουργικό τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου, παραπονούμενος ότι εδώ και δύο εβδομάδες ένιωθε έναν συνεχώς επιδεινούμενο πονοκέφαλο.

Ο 50χρονος δεν είχε κανένα επιβαρυντικό ιατρικό ιστορικό, ούτε κάποιον τραυματισμό στο κεφάλι, ωστόσο οι επιστήμονες πρόσεξαν κάτι που τους είπε: Ένα μήνα πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο βρέθηκε σε μία συναυλία των Motorhead, όπου κουνούσε ρυθμικά και βίαια το κεφάλι του (το γνωστό στους μεταλάδες ως... headbaging) στο ρυθμό της μουσικής του βρετανικού συγκροτήματος.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο 50χρονος έπασχε από υποσκληρίδιο αιμάτωμα στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του, με τους χειρούργους να το αφαιρούν και έτσι οι πόνοι του ασθενούς εξαφανίστηκαν.

Το ασταμάτητο ανεβοκατέβασμα του κεφαλιού πιστεύεται ότι προκαλεί απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις στον εγκεφαλικό ιστό, με συνέπεια τη διάρρηξη των αιμοφόρων αγγείων.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι τέτοιες περιπτώσεις αιματώματος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο συχνές, καθώς δεν αποκλείεται να είναι χωρίς συμπτώματα ή να προκαλούν μόνο ήπιους πονοκεφάλους, ώσπου τελικά το πρόβλημα να υποχωρήσει μόνο του.

Όλα αυτά από τους... Motorhead, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η αιτία να καταγραφεί μία από τις ελάχιστες καταγεγραμμένες σχετικές περιπτώσεις στα... παγκόσμια χρονικά!