Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα για τις παραδοσιακές οικογένειες και δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου είναι υγιέστερα και με μεγαλύτερη ευημερία. 

Η μελέτη αυτή που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη μελέτη του είδους της στον κόσμο, έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Συγκεκριμένα οι ερευνητές εξέτασαν 315 γονείς του ιδίου φύλου και 500 παιδιά για τη σωματική τους υγεία και την κοινωνική τους ευημερία και ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Simon Crouch ανέφερε ότι τα παιδιά που είχαν γονείς του ίδιου φύλου σκόραραν κατά μέσο όρο 6 τοις εκατό υψηλότερα από ό,τι τα παιδιά από παραδοσιακές οικογένειες στο θέμα της υγείας τους, της ευτυχίας τους και της οικογενειακής συνοχής. 

΄Οπως είπε, τα ζευγάρια του ιδίου φύλου αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση να εκπληρώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων και αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική συμβίωση. 

Πάντως η έρευνα αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με την Roslyn Phillips από την οργάνωση Voice Αυστραλία που είναι υπέρ των «παραδοσιακών οικογενειών» να αμφισβητεί την αντικειμενικότητα του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Οταν ο Simon Crouch αναφέρεται στα δύο μικρά παιδιά που έχει με τον άνδρα σύντροφο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή», είπε η Roslyn Phillips. Ωστόσο, ο Δρ Crouch, δήλωσε ότι η προσωπική του κατάσταση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα της μελέτης. 

«Αναγνωρίζω ότι είμαι από οικογένεια, με ομοφυλόφιλους γονείς, όμως είμαι ένας από πολλούς ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη» είπε και πρόσθεσε: «Πρώτα απ 'όλα είμαι ένας ερευνητής, είμαι γιατρός και είμαι ένας επαγγελματίας για τη δημόσια υγεία και η υποχρέωσή να διεξάγω μια επιστημονική μελέτη δεν εξαρτάται μου την προσωπική κατάσταση».