Η ήπια και με μέτρο κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τα neadiatrofis.gr νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Heart Association αναφέρεται στην βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η μαύρη σοκολάτα στη περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

Η τελευταία επηρεάζει περισσότερο από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζεται από στένωση των περιφερικών αρτηριών και μειωμένη ροή αίματος προς το στομάχι, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

Μερικά από τα συμπτώματα της είναι οι κράμπες και ο πόνος ή κόπωση στους μύες των ποδιών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά το περπάτημα.

Η μελέτη λοιπον αυτή θέλησε να διερευνήσει εάν η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα σε άτομα με PAD. Στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε δοκιμασία με περπάτημα πάνω στο διάδρομο και στην συνέχεια τους δόθηκαν 40 γρ. μαύρης σοκολάτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μετά την κατανάλωση κουβερτούρας ήταν σε θέση να περπατήσουν περίπου 17 δευτερόλεπτα παραπάνω. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυξημένος χρόνος βαδίσματος μετα την κατανάλωση της κουβερτούρας οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που διαθέτει το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας.

Άρα... μαύρη σοκολάτα με μέτρο!