Οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από ό,τι οι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι, προκύπτει από διεθνή μελέτη σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ σε συλλογικό επίπεδο οι πιο ευτυχισμένες χώρες είναι όσες αντικειμενικά έχουν ισχυρότερο κράτος πρόνοιας και πιο προοδευτικές πολιτικές, στο υποκειμενικό επίπεδο, ακόμη και στις ίδιες αυτές χώρες, τη μεγαλύτερη ευτυχία νιώθουν οι συντηρητικοί πολίτες, ενώ οι προοδευτικοί είναι πιο δυστυχισμένοι.

Από την άλλη, άσχετα με τις προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με πιο προοδευτικές κυβερνήσεις, νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, από ό,τι όσοι ζουν σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ακολουθούν πιο συντηρητικές πολιτικές. Το συμπέρασμα είναι ότι πιο ευτυχισμένος πολίτης από όλους είναι ένας άνθρωπος με συντηρητικές απόψεις, ο οποίος ζει σε μια προοδευτική και φιλελεύθερη χώρα. Ίσως γι αυτό σκανδιναβικές χώρες όπως η Δανία, καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας διεθνώς.