Η πρόοδος της Μοριακής και Αναγεννητικής Ιατρικής δίνει λύση σε συνήθεις ορθοπαιδικές παθήσεις, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές, με την εφαρμογή βλαστοκυττάρων – πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες.

Ο κ. Γεώργιος Καούλας, χειρούργος ορθοπαιδικός – τραυματιολόγος του κέντρου Get Healthier, εξηγεί ότι τα βλαστοκύτταρα, τα οποία φυσιολογικά υπάρχουν στο αίμα ενός ενήλικου ατόμου, χρησιμεύουν στην ανανέωση των κατεστραμμένων κυττάρων. Μέσω ειδικής τεχνικής μπορούν να απομονωθούν, να εμπλουτιστούν με αυξητικούς παράγοντες και σε συνδυασμό με πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια να εκχυθούν στις πάσχουσεςαρθρώσεις ή στους τραυματισμένους ιστούς και με φυσικό τρόπο να αποκαταστήσουν τον τραυματισμό και τηβλάβη. 

Ο κ. Καούλας επισημαίνει ότι “η θεραπεία αυτή είναι ακίνδυνη, διότι τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε προέρχονται από τον οργανισμό του ιδίου του ασθενούς”. To 86% των ασθενών που ακολούθησαν τη θεραπεία έμειναναπόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και θα επέλεγαν ξανά την ίδια μέθοδο. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική τόσο για νεότερα άτομα που υποφέρουν από τενοντίτιδα, διάστρεμμα και κακώσεις μηνίσκου, όσο και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με εκφυλιστικές παθήσεις, όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα ώμου κ.α..

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.gethealthier.gr.