Η Αυστραλία κερδίζει σιγά-σιγά τη μάχη με πολλές μορφές καρκίνου.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο στην Αυστραλία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά αυξημένος εμφανίζεται και ο αριθμός αυτών που επιβιώνουν της «επάρατης» νόσου.

Συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Ευζωίας, ενώ κατά την περίοδο 1982-1986, το ποσοστό των πασχόντων που ήταν εν ζωή, πέντε χρόνια μετά την διάγνωση κυμαινόταν στο 46%, το αντίστοιχο ποσοστό κατά την περίοδο 2007 -2011 ανέβηκε στο 67%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό θνησιμότητας αυτών που εμφάνισαν την νόσο μειώθηκε γύρω στο 20%. Ενώ το 1982, 209 ανά 100.000 ανθρώπους που έπασχαν από καρκίνο τελικά υπέκυπταν, λόγω της νόσου, το 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 168 πάσχοντες. 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι από το 1982 έως σήμερα ο αριθμός αυτών που εμφανίζουν τη νόσο διπλασιάστηκε. Η έρευνα αποκαλύπτει μάλιστα ότι από τους 123.920 Αυστραλούς που διαγνώστηκαν με καρκίνο φέτος το 55% είναι άνδρες. 

Οι καλύτερες διαγνωστικές μέθοδοι σε συνδυασμό με την συνεχή ανάπτυξη νέων θεραπευτικών αγωγών είναι οι δύο βασικοί λόγοι που η Αυστραλία κερδίζει την μάχη κατά του καρκίνου και η επιστημονική κοινότητα της χώρας αναφέρει ότι στο μέλλον τα νέα θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξα.