Αυστραλία: Κερδίζει τη μάχη με τον καρκίνο

Αυστραλία: Κερδίζει τη μάχη με τον καρκίνο

Η Αυστραλία κερδίζει σιγά-σιγά τη μάχη με πολλές μορφές καρκίνου.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο στην Αυστραλία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά αυξημένος εμφανίζεται και ο αριθμός αυτών που επιβιώνουν της «επάρατης» νόσου.

Συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Ευζωίας, ενώ κατά την περίοδο 1982-1986, το ποσοστό των πασχόντων που ήταν εν ζωή, πέντε χρόνια μετά την διάγνωση κυμαινόταν στο 46%, το αντίστοιχο ποσοστό κατά την περίοδο 2007 -2011 ανέβηκε στο 67%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό θνησιμότητας αυτών που εμφάνισαν την νόσο μειώθηκε γύρω στο 20%. Ενώ το 1982, 209 ανά 100.000 ανθρώπους που έπασχαν από καρκίνο τελικά υπέκυπταν, λόγω της νόσου, το 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 168 πάσχοντες. 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι από το 1982 έως σήμερα ο αριθμός αυτών που εμφανίζουν τη νόσο διπλασιάστηκε. Η έρευνα αποκαλύπτει μάλιστα ότι από τους 123.920 Αυστραλούς που διαγνώστηκαν με καρκίνο φέτος το 55% είναι άνδρες. 

Οι καλύτερες διαγνωστικές μέθοδοι σε συνδυασμό με την συνεχή ανάπτυξη νέων θεραπευτικών αγωγών είναι οι δύο βασικοί λόγοι που η Αυστραλία κερδίζει την μάχη κατά του καρκίνου και η επιστημονική κοινότητα της χώρας αναφέρει ότι στο μέλλον τα νέα θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο