Την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας γιορτάζει σήμερα η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Σε μήνυμα του, ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Κατσίκης τονίζει:

«Με το σύνθημα “Μια ζωή χαμόγελο”, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, σήμερα, 20 Μαρτίου.

Το χαμόγελο, το οποίο προϋποθέτει στοματική και γενική υγεία, παραπέμπει στη θετική πλευρά της ζωής και προσδίδει χαρά, την οποία όλοι μας και ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, έχει ανάγκη.

Οι δράσεις οι οποίες αναφέρονται για την ανάδειξη του φετινού τίτλου της Παγκόσμιας Ημέρας, βρίσκουν την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους πανέτοιμους, δεδομένου ότι το κεφάλαιο της πρόληψης, της αγωγής στοματικής υγείας και της συμβολής τους στη γενική υγεία του ανθρώπου, το διαχειρίζονται με επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια ανελλιπώς.

Τα συμπεράσματα για τη στοματική υγεία των Ελλήνων είναι ανησυχητικά. Πρέπει, λοιπόν, Πολιτεία και Συλλογικά όργανα, από κοινού, να συνεργαστούν, ώστε να βελτιώσουν τη στοματική υγεία του λαού μας.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με τις προτάσεις της και το έργο της, έχει μεταφέρει προς την Πολιτεία τις ανησυχίες της. Απομένει, για μια ακόμα φορά, η Πολιτεία να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται την ύπαρξη του κοινωνικού κράτους στον ευαίσθητο και καθοριστικά συμβάλλοντος στη γενική υγεία του ανθρώπου τομέα της οδοντιατρικής περίθαλψης, επ' αγαθώ του Ελληνικού λαού».