Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που συλλαμβάνουν με φυσικό τρόπο δίδυμα, δείχνουν να είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο. Μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των γυναικών που γεννήθηκαν στη Γιούτα στα 1800, εκείνες που γέννησαν δίδυμα είχαν την τάση να ζουν περισσότερο από εκείνες που κυοφορούσαν ένα μωρό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 59.000 μη πολυγαμικών γυναικών, που γεννήθηκαν μεταξύ 1807 και 1899 και έζησαν για τουλάχιστον 50 έτη. Από αυτές, περίπου 4.600 είχαν γεννήσει δίδυμα.

Μεταξύ των γυναικών που γεννήθηκαν πριν από το 1870, οι μητέρες που είχαν δίδυμα είχαν κατά 7,6% χαμηλότερο ετήσιο κίνδυνο θανάτου, μετά την ηλικία των 50 ετών από ότι οι μητέρες που είχαν κυοφορήσει ένα έμβρυο τη φορά. Μεταξύ των γυναικών που γεννήθηκαν από το 1870 έως και το 1899, ο κίνδυνος ήταν 3,3% χαμηλότερος.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι μητέρες των διδύμων είχαν περισσότερα παιδιά από το μέσο όρο, είχαν μικρότερο χρονικό διάστημα μεταξύ των γεννήσεων, και ήταν μεγαλύτερες όταν έκαναν το τελευταίο τους παιδί.

Όμως, τα ευρήματα δείχνουν ότι όσο πιο υγιής είναι μια γυναίκα, τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσει δίδυμα.


Πηγή: queen.gr