Πόνοι στην περιοχή του αυχένα... Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αναφέρεται πολύ συχνά, και αυτό γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σ' αυτό το σημείο. Tο αυχενικό σύνδρομο δεν είναι μια συγκεκριμένη πάθηση, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μία σειρά από συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε διάφορες παθήσεις (σοβαρές ή μη, επίμονες ή παροδικές), οι οποίες εκδηλώνονται με δυσκαμψία και πόνο στον αυχένα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που μπορούν να σας απαλύνουν τον πόνο.

1.Κάντε διατάσεις για τον αυχένα σας

Σταθείτε ή καθίστε σε όρθια στάση στην καρέκλα σας. Γείρετε το δεξί αυτί προς τον δεξιό ώμο σας, έτσι ώστε να νιώσετε ένα ήπιο τέντωμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού σας. Χαλαρώστε και αφήστε τον αριστερό ώμο να «πέσει» προς τα κάτω, και στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεξί χέρι σας στο κεφάλι σας και τραβήξτε προς τα κάτω ελαφρά. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την αριστερή πλευρά.

Συμβουλή: Ακόμα και απλές εργασίες, όπως είναι η δακτυλογράφηση, επιφορτίζει τον οργανισμό σας με άγχος καθώς και το σώμα σας. Προσπαθήστε να τεντώνετε τουλάχιστον μία φορά το πρωί, μία το απόγευμα, και πάλι στο τέλος της εργάσιμης ημέρας.

2. «Σπρώξτε» το σαγόνι σας προς το στήθος σας

«Ρίξτε» το κεφάλι σας προς τα κάτω και πιέστε το πηγούνι σας προς τα μέσα. Στέψτε αργά το σαγόνι σας προς τον αριστερό σας ώμο, και στη συνέχεια, σιγά-σιγά γυρίστε το προς το δεξί σας ώμο. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση έως και 10 φορές.

Συμβουλή: Μην κάνετε πλήρεις κύκλους, γέρνοντας το κεφάλι σας προς τα πίσω, καθώς αυτό μπορεί να βάλει πίεση στην σπονδυλική στήλη σας.


Πηγή: real.gr