Ένας νεαρός Σουηδός πολίτης που για 13  χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική του στήλη  με αφόρητους πόνους, βρήκε την υγεία του στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί θεραπείες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ωστόσο απέτυχαν. 

Ο 38χρονος Σουηδός έπασχε από σοβαρότατο πρόβλημα δισκοπάθειας, οστεοφύτων και στένωσης στο Θ12-Ο1 διάστημα, η οποία του προκαλούσε μόνιμους αφόρητους πόνους.

Η πάθηση του αντιμετωπίστηκε σε  θεραπευτήριο της Αθήνας στις αρχές Απριλίου με τη μέθοδο της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας και αποσυμπίεσης από την ομάδα του νευροχειρουργού-χειρουργού σπονδυλικής στήλης, κ. Ιωάννη Πολυθοδωράκη.

«Η επέμβαση έγινε σε τρία στάδια την ίδια ημέρα,  χωρίς να χρειασθεί να γίνει μετάγγιση αίματος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» ανέφερε ο κ Πολυθοδωράκης και πρόσθεσε πως «ο ασθενής σηκώθηκε και περπάτησε την επόμενη ημέρα του χειρουργείου και λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε υγιής στην Σουηδία».

Τώρα ο Σουηδός που για να κάνει μια μαγνητική στη Σουηδία περίμενε έναν χρόνο ενώ εδώ την έκανε μέσα σε λίγες ώρες, έχει καταθέσει αίτημα στον ασφαλιστικό του φορέα εκεί να του δικαιολογήσει φυσιοθεραπείες στην Ελλάδα