Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο υπουργείο Υγείας με την συμμετοχή του βουλευτή, υπηρεσιακών παραγόντων, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Λαουδιά, του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του διοικητή Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης με στόχο να προωθηθούν συγκεκριμένα έργα υπηρεσιών υγείας στην Αρκαδία. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Τρίπολης, στο Λεβίδι θα δημιουργηθούν δύο νέες δομές που αφορούν την ανάπτυξη πολυδύναμου ιατρικού κέντρου, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Το δεύτερο που θα δημιουργηθεί στο Λεβίδι είναι μια δομή για τη νόσο Αλτσχάϊμερ που θα αφορά όλη την περιφέρεια. Η δομή αυτή θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αλτσχάιμερ και Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ.

Η ανέγερση των δομών θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, σε οικόπεδο που έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης από τον καταργηθέντα Δήμο Λεβιδίου και θα ολοκληρώσει ο Καλλικρατικός Δήμος Τρίπολης στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, που θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μελέτη και κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης με προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Επιπλέον οι δομές αυτές θα στελεχωθούν από μετατάξεις του προσωπικού του ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης, το οποίο προβλέπεται να κλείσει οριστικά στα τέλη του 2012.

Η τρίτη δομή που θα δημιουργηθεί στην Αρκαδία, αφορά την ανάπτυξη στην Τρίπολη μίας μονάδας για άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ). Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο κοντά στον Οίκο Τυφλών, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης από το 2003, έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και απαιτείται η αναθεώρησή της γιατί έχει λήξει. Φορέας μελέτης και κατασκευής του κέντρου θα είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.