Το να είναι ένας άνδρας γελαστός δεν αποτελεί πάντα συνταγή επιτυχίας, τουλάχιστον με το άλλο φύλο. Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι... βαρείς και μελαγχολικοί άνδρες αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες, ενώ αντίθετα οι χαμογελαστές είναι αυτές που έλκουν περισσότερο τους άνδρες. Για πρώτη φορά, μια επιστημονική μελέτη ανακαλύπτει ότι το χαμόγελο δεν είναι εξίσου σέξι για τα δύο φύλα και δείχνει ότι η «αποτύπωση» της ευτυχίας στο πρόσωπο, μέσω του χαμόγελου, είναι ένα πρωτίστως γυναικείο σεξουαλικά επιθυμητό χαρακτηριστικό και όχι ανδρικό.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου British Columbia, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Emotion»  (Συναίσθημα) του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, έδειξαν εκατοντάδες φωτογραφίες του αντίθετου φύλου, οι οποίες έδειχναν ανθρώπους με διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, σε περίπου 1.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να «βαθμολογήσουν» τις φωτογραφίες, ανάλογα με τον βαθμό σεξουαλικής γοητείας.

Διαπιστώθηκε, έτσι, ότι οι άνδρες που θέλουν να «ρίξουν» μια γυναίκα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να το πετύχουν αν δείχνουν μελαγχολικοί και, παράλληλα, αποπνέουν δύναμη και περηφάνια (ψηλά το κεφάλι, φουσκωμένο το στήθος κ.λπ.). Λιγότερο σέξι δείχνουν οι ελαφρώς ντροπαλοί, οι οποίοι, πάντως, είναι περισσότερο γοητευτικοί σε σχέση με όσους δείχνουν πολύ χαρούμενοι και ανάλαφροι ή κάπως ένοχοι.

Αντίθετα, οι άνδρες προτιμούν πρωτίστως τα χαμογελαστά γυναικεία πρόσωπα και πολύ λίγο έλκονται σεξουαλικά από γυναίκες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και περηφάνια. «Οι άνδρες που χαμογελούν δε θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί από τις γυναίκες. Αντίθετα, οι γυναίκες που χαμογελούν είναι απολύτως ελκυστικές. Με διαφορά, αυτή η έκφραση είναι η πιο γοητευτική που μπορεί να πάρει μια γυναίκα», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες αλλά και πολιτισμικές. Πιθανώς, όπως είπαν, ένα μεγάλο χαμόγελο κάνει έναν άνδρα να χάνει την αρρενωπότητά του (τον δείχνει λιγότερο κυριαρχικό και δυνατό) ή τον εμφανίζει... απελπισμένο για σεξ.

Επιπλέον, η έρευνα ενισχύει την αντίληψη -που έχει φανεί και από άλλες μελέτες- ότι οι γυναίκες έλκονται από τα «κακά παιδιά». Παράλληλα όμως -και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα- οι άνθρωποι δεν παύουν να βρίσκουν το άλλο φύλο αρκετά γοητευτικό, όταν διαπιστώνουν πάνω του -στις εκφράσεις του προσώπου και στη «γλώσσα» του σώματος - μια ελαφρά συστολή.

Από την άλλη, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι τα συμπεράσματά τους αφορούν μόνο την πρώτη «σέξι» εντύπωση και καθόλου δεν συμβουλεύουν τους άνδρες να υιοθετήσουν ένα μελαγχολικό και βαρύ στιλ στη μακρόχρονη σχέση με μια γυναίκα, γιατί κάτι τέτοιο πιθανότατα θα γυρίσει «μπούμερανγκ» σε βάρος τους.
πηγή: real.gr