Η προστασία των δοντιών και των ούλων μας θα πρέπει να είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, και να μην την αμελούμε. Για ένα λαμπερό χαμόγελο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές: Φάτε τα αντιοξειδωτικά. Τα δόντια και τα ούλα αποτελούνται από κολλαγόνο, και τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα και τα μπρόκολα, βοηθά στην προστασία τους από πιθανή φλεγμονή.

Περιορίστε τα λεμόνια. Είναι ωραία να πίνετε μια δροσερή λεμονάδα που και που ή και να αρωματίζεται το νερό σας με λίγο λεμόνι, όμως μην το παρακάνετε. Επίσης ποτέ μην «πιπιλίζετε» φέτες λεμονιού. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα που έχουν τα λεμόνια μπορεί να διαβρώσει και να φθείρει το σμάλτο των δοντιών σας.

Χρησιμοποιήστε μια πιο μαλακή οδοντόβουρτσα. Βουρτσίζοντας τα δόντια σας με οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες, μπορεί να προκαλέσετε υποχώρηση των ούλων αλλά και γδαρσίματα στο σμάλτο των δοντιών.  Δοκιμάστε τις πιο εξελιγμένες οδοντόβουρτσες με δόνηση και συνδυασμό από πιο μαλακές τρίχες και λαστιχένιες, που προστατεύουν το σμάλτο και κάνουν και ένα απαλό μασάζ στα ούλα σας.Πηγή: newsbomb.gr