Με δωρεάν κλινικές εξετάσεις για μια σειρά περιστασιακών ή χρόνιων παθήσεων στο πρότυπο Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, προσφέρει το «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης (16 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπονδυλικής Στήλης, από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης του ΕΝΗC παρέχει δωρεάν κλινική εξέταση -κατόπιν ραντεβού- για τις εξής παθήσεις:

  • Πόνος στη μέση (οσφυαλγία-ισχιαλγία), που ενδεχομένως αντανακλά και στα πόδια 
  • Πόνος στοναυχένα, που ενδεχομένως αντανακλά και στα χέρια 
  • Κεφαλαλγίες 
  • Πόνος στο πρόσωπο

Επιπλέον, για όσους εξεταζόμενους κρίνεται αναγκαία η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας για την ακριβή διάγνωση της πάθησης, αυτή θα πραγματοποιείται με τη χρήση ΕΟΠΥΥ, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6972494, εσωτερικό 7494 (ώρα 09.00 έως 15.00), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια της ζωής του, το 65-80% του πληθυσμού θα βιώσει πόνο στη μέση ή τον αυχένα, ενώ περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει γενικά επεισόδια που υποτροπιάζουν ή εμμένουν.

Με το γνώμονα αυτό, το «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» δημιούργησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευροχειρουργικής, Βασίλειο Ζέρρη, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν περιστασιακούς ή χρόνιους πόνους, που μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια ή παθήσεις, όπως πόνους στη μέση και τον αυχένα, πόνους από αρθριτικά ή οστεοπόρωση, πονοκεφάλους, νευραλγία τριδύμου και ισχιαλγίες.

Το πρότυπο Κέντρο του ΕΝΗC δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του πόνου και στη θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου, ενώ στις ειδικές περιπτώσεις που τελικά κρίνεται αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση, προτείνονται ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (με μικρότερες τομές, μετεγχειρητικό πόνο και χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες παραδοσιακές μεθόδους).

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης του ΕΝΗC αποτελεί το μοναδικό αντίστοιχο Κέντρο στο χώρο των ελληνικών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και ιδρύθηκε, βάσει των πλέον σύγχρονων αμερικανικών προτύπων, από τον καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Texas Α & Μ USA, κ. Βασίλειο Ζέρρη, σαν φυσική συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας του ως διευθυντή Νευροχειρουργικής σε έναν από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους της Αμερικής, καθώς και του αντίστοιχου Κέντρου που ίδρυσε και λειτουργεί από το 2012 στην Κύπρο.

Θεραπεία για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης χωρίς νυστέρι

Νέες τεχνικές στην Ελλάδα που βοηθούν τους ασθενείς με παθήσεις στη σπονδυλική στήλη να θεραπευτούν χωρίς την ανάγκη χειρουργείου.

Ως φυσική συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας του Καθ. Βασιλείου Ζέρρη στις ΗΠΑ, καθιστώνται προσιτές και στην χώρα μας εξειδικευμένες νευροχειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση χωρίς χειρουργική επέμβαση συχνότατων προβλημάτων υγείας όπως ο πόνος στη μέση με ή χωρίς αντανάκλαση στα πόδια, αυχεναλγία με ή χωρίς αντανάκλαση στα χέρια.

Ακόμα και για τους ασθενείς που δε μπορούν να αποφύγουν το χειρουργείο οι νέες χειρουργικές τεχνικές οδηγούν σε ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και μικρότερο κόστος.

Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων (ενδοσκόπιο, μικροσκόπιο, ραδιοσυχνότητες κ.α.) αντιμετωπίζονται πλήθος παθήσεων του εγκεφάλου και των περιφερικών νεύρων ελάχιστα επεμβατικά καθώς επίσης και ασθένειες που έως πρόσφατα φαιτόταν αδύνατη η θεραπεία τους με χειρουργικά μέσα, όπως η επιληψία και το Parkinson (εμφυτευση ηλεκτρονικών διεγερτών ή αναστολέων νευρωνικής λειτουργίας, υπερεκλεκτική βλάβη παθολογικού ιστού).

Τέλος, έχει οργανωθεί και αναπτυχθεί πρότυπο Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όπου εφαρμόζονται καινοτόμες θεραπείες με στόχο τη βελτιώση της ποιότητας ζωής των ασθενών.