Η θεραπεία του AIDS κόλλησε στη χρηματοδότηση


Το τελευταίο αντιρετροϊκό φάρμακο που αποδεδειγμένα συγκρατούσε την εξέλιξη και εξάπλωση του HIV στον οργανισμό, έπαψε να επιχορηγείται με συνευθύνη του ΟΗΕ, όπως γράφει σε αποκαλυπτικό άρθρο της η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα , έρευνα είχε αποδείξει το νέο αντιρετροϊκό φάρμακο, όχι μόνο αποκαθιστά την υγεία των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον HIV, αλλά και μείωνε τις πιθανότητες της μετάδοσης σε άλλους ανθρώπους.

Μάλιστα, σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν ελάμβαναν το φάρμακο αυτό,είχαν 96% λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό στους σεξουαλικούς τους συντρόφους.

Το φάρμακο αυτό λοιπόν «σκάλωσε» λόγω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι περικοπές στην χρηματοδότηση για τον έλεγχο και τη θεραπεία κατά του AIDS έχουν αυξηθεί την τελευταία χρονιά.

Οι περικοπές είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2008 κατά 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για το τρέχον έτος, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ιού UNAIDS, περιόρισε περίπου κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια τη χρηματοδότηση.

Να υπενθυμιστεί ότι κάθε χρόνο προσβάλλονται περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως από τον HIV. Το ζήτημα της χρηματοδότησης θα συζητηθεί σε ανοιχτή σύσκεψη του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο