Στο αποκορύφωμά της έχει φτάσει η κατάσταση στο Λαϊκό νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να βιώνουν καθημερινά έναν Γολγοθά που έχει να κάνει με την καθημερινή τους επιβίωση, αλλά την εξυπηρέτηση των ασθενών, κυρίως των οροθετικών και των αιμορροφιλικών. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο δέχεται μηνιαίως 1000 αιμορροφιλικούς ασθενείς, ενώ 1000 και πλέον είναι και οι οροθετικοί που εξυπηρετούνται από το φαρμακείο και τους νοσηλευτές. 
 
Όλοι αυτοί λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες, κάνουν ακόμα και 10 ημέρες να λάβουν την αγωγή τους, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία τους
 
Το ζοφερό τοπίο που κυριαρχεί στο νοσοκομείο σκιαγραφεί ο πρόεδρος των εργαζομένων και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Τάσος Αντωνόπουλος:
 
Τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι δύο: Η μεγάλη έλλειψη φαρμάκων και η τρομακτική υποστελέχωση των υπηρεσιών. 
 
Αναφορικά με τα φάρμακα, το νοσοκομείο πλέον δεν έχει χρήματα να αντιμετωπίσει την ζήτηση για αντιρετροϊκά φάρμακα, αλλά και παράγοντες που λαμβάνουν οι αιμοροφιλικοί.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου στο φαρμακείο υπάρχουν αυτη τη στιγμή φάρμακα μόλις 20.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν στην ζήτηση των δύο ευαίσθητων ομάδων ασθενών. 
 
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο κατηγορίες εντάσσεται στον συνολικό προϋπολογισμό φαρμάκων και δεν έχει απεμπλακεί, με αποτέλεσμα κάθε μήνα και ειδικά στο τέλος του χρόνου, να μην υπάρχουν πλέον χρήματα για να αγοραστούν φάρμακα.
 
Θέμα, όμως, υπάρχει και στους καρκινοπαθείς τις τελευταίες ημέρες, αφού υπάρχει έλλειψη σε φάρμακο που έρχεται από την Γαλλία και κοστίζει 2.800 ευρώ το φιαλίδιο. 

''Μπαλάκι'' ευθυνών 

Αύριο μάλιστα, σύλλογοι οροθετικών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08.30 το πρωί έξω από το Λαϊκό νοσοκομείο ως τελευταία λύση στο πρόβλημά τους.
 
Συμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του συλλόγου οροθετικών ''Θετική φωνή'', Γιώργο Τσιαλακάκη, «η κατάσταση είναι σοβαρή τα τελευταία χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες, ειδικά, έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα οροθετικοί ασθενείς να κάνουν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους ακόμα και 10 ημέρες με κίνδυνο για την ζωή τους.
 
Ο κ. Τσιακαλάκης, δε, περιγράφει δε μια κατάσταση... μπαλάκι ευθυνών από τον έναν στον άλλον φορέα αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για την ανεπάρκεια των φαρμάκων: 
 
Όταν μιλάμε με την διοίκηση, μας λέει ότι δεν έχει δώσει λεφτά το υπουργείο, το υπουργείο μας λέει ότι έχει εγκριθεί το ποσό και η υγειονομική περιφέρεια μας λέει ότι δεν έχει τα χρήματα. Και εν τω μεταξύ οι μέρες περνούν και το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. 
 
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα λαμβάνουν χώρα καταστάσεις ακόμα και... δανεισμού φαρμάκων από τον έναν ασθενή στον άλλον, σε δόσεις βέβαια μικρότερες από αυτές που πρέπει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έστω και παροδικά το πρόβλημα. 

Τραγική ελλειψη προσωπικού

Μεγάλο πρόβλημα στο Λαϊκό νοσοκομείο είναι και η έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού.
 
Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει 350 άνθρωποι και η τελευταία προκήρυξη για τα 950 άτομα στο χώρο της υγείας, ορίζουν μόνο 8 υπαλλήλους ως νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο. 
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό της μίας νοσηλεύτριας σε... 40 ασθενείς τη νύχτα, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην καλή λειτουργία του νοσοκομείου και την υγεία των ασθενών, αλλά και των εργαζόμενων.

«Υπογράφουμε πλέον με προσωπική μας ευθύνη - Τα χρήματα είναι λίγα» 

Απάντηση σε όλα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο Λαϊκό νοσοκομείο δίνει στο newpost ο εκτελών χρέη διοικητή -αφού ο Ιωαν. Πατσιογιάννης κρίθηκε αρνητικά και «καρατομήθηκε την περασμένη Παρασκευή- διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Ιωάννης Μπολέτης. 
 
«Το μεγάλο πρόβλημα στην υγεία και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία είναι ότι όλοι οι προϋπολογισμοί τα τελευταία χρόνια είναι ελλειμματικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα να τελειώνουν πολύ γρήγορα. Φέτος λοιπόν άρχισαν να στερεύουν από τον Οκτώβριο. Τα κενά που υπάρχουν είναι πολλά και τα χρήματα λίγα».
 
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Μπολέτης, πλέον, προβαίνει σε υπογραφή επιπρόσθετων εγγράφων σε σχέση με τα φάρμακα, με δική του ευθύνη «Παίρνω πλέον προσωπικά την ευθύνη για να έρχονται τα φάρμακα. Όμως προτιμώ κάτι τέτοιο, παρά να διακινδυνεύσω τη ζωή ακόμα και ενός ασθενή». 
 
Ο κ. Μπολέτης διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχουν φάρμακα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο είναι λύση «πυροσβεστική» και δεν θα δώσει λύσει στο πρόβλημα, το οποίο θα λυθεί μόνο αν το συγκεκριμένο κονδύλι απεμπλακεί από τον συνολικό προϋπολογισμό για την υγεία και ανανεώνεται μέσα στην χρονιά.