Τρεις πολίτες που επέστρεψαν στις ΗΠΑ μετά από ταξίδι τους στη Γερμανία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το στέλεχος του βακτηρίου που έχει ήδη προκαλέσει 18 θανάτους στην Ευρώπη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. "Προς το παρόν οι τρεις περιπτώσεις αυτές θεωρούνται ύποπτες" τόνισε ο κ. Τομ Σκίνερ διευκρινίζοντας ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναμένει τις αναλύσεις αίματος των τριών πολιτών για να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή όχι τις υποψίες.

Πρόσθεσε ότι οι τρεις πολίτες επέστρεψαν προσφάτως από ταξίδι τους στη Γερμανία, χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου και το οποίο έχει προκαλέσει το θάνατο σε 17 πολίτες. Ένας θάνατος έχει καταγραφεί και στην Σουηδία, ενώ οι προσβεβλημένοι από το βακτήριο έχουν φτάσει στην Ευρώπη τους δύο χιλιάδες.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και η ταυτότητα του σπάνιου στελέχους αυτού του βακτηρίου και όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας "δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν σε επιδημίες" και "είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά".

πηγή: AΠΕ