Το γερμανικό κέντρο ελέγχου ασθενειών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 199 νέα κρούσματα μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αναφέρει σε δήλωσή του ότι υπήρξαν 149 κρούσματα μόλυνσης από το E.coli και 50 κρούσματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου που προκαλείται από το E.coli. Τα τελευταία στοιχεία αυξάνουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την 1η Μαΐου σε 1.733, προστίθεται στη δήλωση του ινστιτούτου.

Πάντως ειδικοί στη Γερμανία, όπου έχουν καταγραφεί οι 17 από τους 18 θανάτους που οφείλονται στο βακτήριο αυτό, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο αριθμός των μολύνσεων μοιάζει να "σταθεροποιείται".

"Η κατάσταση δείχνει ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων μοιάζει να σταθεροποιείται", δήλωσε ο καθηγητής Ράινχαρντ Μπρούνκχορστ, πρόεδρος της γερμανικής Εταιρείας Νεφρολογίας και υπεύθυνος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της περιοχής του Ανόβερου (βόρεια Γερμανία) όπου σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι.

Ο Μπρούνκχορστ δήλωσε πάντως, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με πολλούς ειδικούς στο Αμβούργο, ότι πρόκειται για "τη σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων δεκαετιών που προκαλείται από ένα βακτήριο".


Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr