Χρηματοδότηση 35.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Κέντρα Αναφοράς για τη γρίπη

Χρηματοδότηση 35.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Κέντρα Αναφοράς για τη γρίπη

Πλέον θα καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Με το ποσό των 35.000 ευρώ ρηματοδότησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από απόφαση του ΔΣ του, ταδιαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη (ΠΑΣΤΕΡ, Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Αναφοράς Β. Ελλάδος), προκειμένου από σήμερα να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προασπιστεί η δημόσια υγεία και να διορθωθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος, που είχαν ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που απευθύνονταν στο ΕΣΥ. Μέχρι σήμερα, το κόστος της ειδικής εξέτασης για την ανίχνευση του ιού Η1Ν1, το πλήρωναν οι ασθενείς από την τσέπη τους. Χθες ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το εν λόγω κόστος για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να το αναλάβει ο Οργανισμός.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο