* Γράφει η Μαρία Παλιατσέα

Το πιο σημαντικό υπερηχογράφημα που θυμούνται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αυτό που έκαναν ή στο οποίο παρέστησαν, κατά την περίοδο που κυοφορούνταν τα παιδιά τους. Το συναίσθημα της συγκίνησης αλλά και της ανακούφισης ότι ο γυναικολόγος μας γνωρίζει πώς τα πάει στο έμβρυο είναι ανυπέρβλητο.

Αυτή είναι η μεγάλη αξία των υπερηχογραφημάτων: προσφέρουν γνώση εκ των έσω και έλεγχο της κατάστασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το σώμα. Είναι στα αλήθεια, δώρο της επιστήμης και ως τέτοιο το προσφέρουμε όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Εμπιστευόμαστε το γιατρό που θα σκύψει πάνω μας και πάνω στους δικούς μας, με γνώση και φροντίδα, επιδεικνύοντας μεγάλη προσοχή την ώρα της εξέτασης καιακρίβεια στις παρατηρήσεις του και στη διάγνωση. Επιλέγουμε τον Ακτινολόγο που θα συνεκτιμήσει εξετάσεις, που θα μας εξηγήσει, θα μας δώσει χρόνο και θα μας καθοδηγήσει σωστά.

Με έναν ετήσιο προληπτικό έλεγχο βασικών οργάνων εμείς αλλά και οι αγαπημένοι μας ησυχάζουμε, ανακουφιζόμαστε και κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε εμάς και στην οικογένειά μας.

Ο ολοκληρωμένος ετήσιος προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Για τις γυναίκες, μαμάδες και μη

  • Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς -Μαστών-Άνω και κάτω κοιλίας (Να περιλαμβάνει έσω γεννητικά όργανα)
  • Triplex καρωτίδων και κοιλιακής αορτής (μετά την ηλικία των 40)

Για τους άνδρες

  • Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς , Άνω και κάτω κοιλιάς (Να περιλαμβάνει Προστάτη)
  • Triplex καρωτίδων και κοιλιακής αορτής (μετά την ηλικία των 40)

Για τα παιδιά

  • Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς (από την ηλικία των 13)
  • Άνω και κάτω κοιλιάς προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι όλα βαίνουν καλώς με την ανάπτυξη των εσωτερικών οργάνων
  • Μαστών (κορίτσια μεγαλύτερα των 17 ετών)

Δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας και στο γυναικολόγο, παθολόγο, παιδίατρο, ενδοκρινολόγο και ουρολόγο, να έχουν καλύτερη άποψη για την κατάσταση της υγείας σας και των δικών σας

Κάθε χρόνο, ξεκινήστε από το εσωτερικό και προχωρήστε με δύναμη, σιγουριά και ζωντάνια.

* Η Μαρία Παλιατσέα είναι γιατρός - ακτινολόγος, εξειδικευμένη σε υπερήχους θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών, λαιμού, μαστών, ήπατος, σπλήνα, παγκρέατος, ουροδόχου κύστεως, νεφρών, μήτρας, προστάτη και μαλακών ιστών. Παράλληλα, έχει ευρύτατη κλινική εμπειρία σε ενδοκολπικούς υπερήχους, υπερήχους μυοσκελετικού συστήματος, triplex καρωτίδων, κοιλιακής αορτής, αρτηριών άνω και κάτω άκρων, TCD (Τranscranial Doppler), ελαστογραφίες και FNA Θυρεοειδούς και Μαστών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, έχει συμμετάσχει σε πολλά ιατρικά συνέδρια και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις.