Για δραματική μείωση του προσωπικού που φτάνει το 50% την ώρα που η αύξηση των ασθενών στο νοσοκομείο αγγίζει το 30%  λόγω της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης κάνει λόγο σε υπαρεπείγον έγγραφο που απεστειλε στην 1η ΔΥΠΕ,  το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αλεξάνδα».

Όπως επισημαίνεται «οι μαίες και οι νοσηλευτές εργάζονται χωρίς ρεπό, χωρίς την δυνατότητα λήψης κανονικών αδειών, ενώ η αναλογία νοσηλευτή- ασθενών φτάνει το 1/30».

Όπως τονίζεται οι «νοσηλευτές είναι σε απόγνωση». Μάλιστα το μικροβιολογικό εργαστήριο στερείται πλέον ειδικευμένων γιατρών ενώ η αιμοδοσία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Είδος πολυτελείας» χαρακτηρίζουν τους τραυματιοφορείς και οι ασθενείς μεταφέρονται απο μέλη της οικογένειας τους στο νοσοκομείο και είναι χαρακτηριστικό πως ένας τραυματιοφορέας καλύπτει 100 κλίνες!  

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι τονίζουν πως «η λειτουργία του νοσοκομείου έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι εργαζόμενοι σε συνθήκες εξαθλίωσης». Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.