Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 8 Ιουνίου και συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε η Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως σημειώνουν, «Η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ. Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ».

Οι νοσοκομειακοί στρέφουν τα βέλη τους προς την ηγεσία του υπουργείου τονίζοντας πως « οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες» και υποστηρίζουν πως « Τον κο Τσίπρα και τους λαλίστατους Υπουργούς Υγείας τους διαψεύδει η ίδια η Κυβέρνησή τους. Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα την απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα από την οποία προκύπτει ότι εφέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι. Δεν μπορεί ακόμη να υπολογισθεί το νούμερο των αποχωρησάντων προς συνταξιοδότηση από το ΕΣΥ έως 12/5/2016 προκειμένου να προλάβουν τις νέες δυσμενείς αλλαγές. Ίσως ξεπεράσουν τους 1.000. 30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις με 1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών». Παράλληλα καταγγέλουν και μια σειρά θεμάτων όπως:

  • Αδυναμία προμήθειας υλικών
  • Ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • Διάλυση πρωτοβάθμιας περίθαλψης
  •  Ωευτομεταρρυθμίσεις στην υχική Υγεία
  • Ελλείψεις προσωπικού σε ΕΚΑΒ
  • Έλεγχος των νοσοκομείων στο υπερταμείο.