Αν στο λήμμα συνάχι στο λεξικό φιγουράρει η φωτογραφία σου και οι χαρτοβιομηχανίες σε αποθεώνουν, μην το παίρνεις επάνω σου! Καλύτερα να πας μια βόλτα μέχρι το φαρμακείο σου και να πεις τη μαγική λέξη: Εχινάκεια. Βότανο της φύσης (για όλα έχει μια λύση τελικά) με ιδιότητες που θα σε αφήσουν άφωνo: Τόνωση του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως γρίπη ή κρυολόγημα. Καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων αλλά και δερματικών παθήσεων, όπως έρπις, ψωρίαση, ακμή και εγκαύματα.

Η εχινάκεια κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα και μπορείτε να την λαμβάνετε προληπτικά - ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα – γιατί η αλήθεια είναι ότι το κρυολόγημα κάνει καλό μόνο στα φαρμακεία και τις χαρτοποιίες.

Αν και η εχινάκεια θεωρείται από τα ασφαλέστερα βότανα, ωστόσο υπάρχει μια ομάδα ατόμων στους οποίους δεν επιτρέπεται η χρήση της: Παιδιά κάτω των 4 ετών, γυναίκες που κουβαλούν τον καρπό του έρωτα τους ή βρίσκονται κατά της διάρκεια της γαλουχίας, άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και ηπατοπάθειες.
Πηγή: newsbomb.gr