Γέννησε χθες ένα κοριτσάκι 2.730 γραμμάρια. Μαμά και κόρη χαίρουν άκρας υγείας. Θα μπορούσε να είναι μία ακόμη καθημερινή ανθρώπινη ιστορία. Μόνο που αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική. Μία σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά. Πριν από 19 χρόνια οι γιατροί διέγνωσαν στη Γεωργία Γκανιάτσου την ασθένεια της αυτοάνοσης ηπατίτιδας. Για να συνεχίσει να ζει έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Δεκάξι χρόνων υπεβλήθη -με επιτυχία- σε μεταμόσχευση ήπατος στη Γαλλία.

Με την δύναμη της θέλησης προσαρμόστηκε στην καινούργια ζωή της, ξεπέρασε το ψυχολογικό της μεταμόσχευσης και τα κατάφερε. Η Γεωργία Γκανιάτσου στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και ισχυρής θέλησης. Κρατάει στην αγκαλιά την κόρη της και δεν χορταίνει να την βλέπει.

«Οι μεταμοσχευθέντες είναι αγωνιστές, έχουν πείσμα, επιμένουν και τα καταφέρνουν», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Μαιευτηρίου «ΡΕΑ», Σταύρος Φωτόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς, συνεχίζει, η χώρα μας αν και πρώτη στα τροχαία ατυχήματα, βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων. «Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη ώστε ως λαός να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων και να την κάνουμε πραγματικότητα. Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς», τονίζει.

Η Γεωργία βγήκε νικήτρια, λέει ο κ. Φωτόπουλος μεταφέροντας τα συναισθήματα της ευτυχισμένης νέας μητέρας.

«Αισθάνεται, όπως όλες οι μανούλες, που χαίρονται τον ερχομό του πρώτου παιδιού τους. Η δική της χαρά ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί μετά από μία μεγάλη περιπέτεια τα κατάφερε», λέει.

Σήμερα, επισημαίνει, ο κ. Φωτόπουλος, κρατάει αγκαλιά την κόρη της και όλα τα υπόλοιπα τα έχει αφήσει πίσω της, ανήκουν στο παρελθόν.