Στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τα οφέλη του καρπού ελιάς στην υγεία και πιο συγκεκριμένα στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Στην παρουσίαση της πρώτης φάσης της έρευνας, η επικεφαλής της Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΕΚΠΑ, ανέφερε πως η κατανάλωση ελιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

Η φάση αυτή διενεργήθηκε από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών, με την επιμέλεια πολυμελούς ομάδας επιστημόνων, διήρκησε 60 ημέρες και συμμετείχαν εθελοντικά 20 υγιείς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 22-65 ετών, που δεν λάμβαναν την περίοδο εκείνη κάποια φαρμακευτική αγωγή. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.


Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr