Συναγερμός στην Αυστραλία με καρκινογόνο προϊόν για τα μαλλιά


Aνυπολόγιστος αριθμός ατόμων στην Αυστραλία ενδέχεται να έχουν δεχτεί την επίδραση μιας ουσίας η οποία χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια για το ίσιωμα των μαλλιών και υπολογίζεται ότι περιέχει το συστατικό φορμαλδεΰδη -γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο- σε επίπεδα 50 φορές περισσότερο από αποδεκτό όριο.

Η «Haircare Australia», η εταιρία που προμηθεύει με προϊόντα πάνω από 5.500 καταστήματα σ’ όλη την Αυστραλία, έχει ανακαλέσει 158 φιάλες «Brazilian Blowout», όταν ο οργανισμός Αυστραλιανό Συμβούλιο Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (Australian Competition and Consumer Council) εντόπισε τα υψηλά επίπεδα της καρκινογόνου ουσίας.

To «Brazilian Blow-out», θα πρέπει να τονιστεί, διαφημιζόταν πέρυσι ότι δεν περιέχει. φορμαλδεΰδη. Σε αναλύσεις, όμως, που έκανε το Αυστραλιανό Συμβούλιο Ανταγωνισμού και Καταναλωτή, ανακάλυψε ότι 10% του προϊόντος ήταν η εν λόγω καρκινογόνος ουσία. Τα τελευταία δύο χρόνια αποσύρθηκαν από την αγορά άλλα επτά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το ίσιωμα των μαλλιών, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο