Απαγορεύεται το solarium σε ανήλικους στην Καλιφόρνια


Οι ανήλικοι στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας δεν θα μπορούν πλέον να καταφεύγουν στο σολάριουμ για να αποκτούν μπρούτζινο χρώμα, μετά την υπογραφή νομοσχεδίου από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν που απαγορεύει σε οποιονδήποτε είναι κάτω από 18 ετών να χρησιμοποιεί συσκευές μαυρίσματος που εκπέμπουν υπεριώδεις ακτίνες. Ο νέος νόμος αντικαθιστά προηγούμενη απαγόρευση για τεχνητό μαύρισμα σε άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών. Η απόφαση αυτή ωστόσο επέτρεπε σε ανήλικους από 14 έως 18 ετών να χρησιμοποιούν συσκευές που εκπέμπουν υπεριώδεις ακτίνες με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη Πολιτεία στη χώρα που θεσπίζει αυτή την απαγόρευση.

Ο νομοθέτης, ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Τεντ Λιου, είπε ότι επιβάλλονται οι περιορισμοί γιατί η έρευνα έδειξε ότι όσο νεότερης ηλικίας είναι το πρόσωπο που εκτίθεται σε κρεβάτια σολάριουμ, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει να εμφανίσει καρκίνο του δέρματος.

Η μόδα του μαυρίσματος ήταν κυρίαρχη στις πλουσιότερες περιοχές της Πολιτείας, με την Κομητεία Λος Άντζελες να έχει περισσότερα κέντρα σολάριουμ από καφετέριες Starbucks ή καταστήματα ταχείας εστίασης McDonald's.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο