Στη σκηνή του «Θεάτρου» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα εμφανιστεί για έξι συναυλίες ο τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης.   Στις 3 Φεβρουαρίου ο καλλιτέχνης ξεκινά τις ζωντανές του εμφανίσεις με νέα ηχητική, ενορχηστρωτική και εικαστική προσέγγιση μετά την κυκλοφορία του διπλού live δίσκου, με τίτλο «Γυάλινος Κόσμος» και της συλλογής «Συγκομιδή», που περιέχει όλους τους προσωπικούς του δίσκους από το 1997 ως σήμερα, μαζί με εκτυπώσεις των έργων από τα εξώφυλλά τους.  

Στο πρόγραμμα θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και επιλογές από τραγούδια άλλων δημιουργών, πολλά από αυτά, μάλιστα, για πρώτη φορά.  

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 3, 4, 10, 11 και 17, 18 Φεβρουαρίου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και από τα καταστήματα Public, ενώ οι τιμές τους διαμορφώνονται στα 16, 21 και 25 ευρώ.  

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει κυκλοφορήσει συνολικά εννέα δίσκους, ενώ ο πρώτος του δίσκος «Στην αγορά του κόσμου» (1993), στον οποίο συμμετείχε η Δήμητρα Γαλάνη, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το γνωστό τραγούδι «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι».   
Το 1995 κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο του, «Όπως μυστικά και ήσυχα», όπου ξεχωρίζει το τραγούδι «Δεν μπορώ» και ο δίσκος αυτός, όπως και ο προηγούμενος, γίνεται χρυσός.  

Ως τραγουδοποιός πρωτοεμφανίστηκε το 1997 με το δίσκο «Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος». Η ενορχήστρωση γίνεται από τον ίδιο και το Γιάννη Σπάθα. Όπως και στους δίσκους που θα ακολουθήσουν, οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του, ενώ το εξώφυλλο είναι σχεδιασμένο από τον πατέρα του, Άντη Ιωαννίδη.